Catharos CosmeticsCatharos Cosmetics is een onderdeel van CT international in Zwolle, en is een cosmetica merk voor huid, hand & voetverzorgingsproducten.

De crème’s en balsems zijn gemaakt van hoogwaardige en natuurlijke bestanddelen en er is gebruik gemaakt van verschillende kruidenextracten die zorgen voor aangenaam zachte voeten en een gezonde en verzorgde huid. (de voetencrème’s zijn ook geschikt voor diabetici)

De nieuwe produkten van Catharos Cosmetics zijn verrijkt met ureum en perzikpit olie en bieden een uitstekende basis voor intensieve Voetverzorging. De crème’s zijn speciaal gemaakt voor schrale, droge en schilferige huid die gebarsten is of reeds kloven vormt.

Ureum

Ureum is een natuurlijke stof die het vocht van de huid vasthoudt en daardoor geschikt is voor droge tot zeer droge huid. De ureum in de crème verminderd schilfering van de huid. Ook zorgt het voor een huid die soepel aanvoelt en minder trekkerig is.

Perzikpit olie (Prunus Persica Kernel)

De Catharos ureum-lijn is verrijkt met deze lichte en zijdezachte olie. Deze wordt snel opgenomen door de huid en is niet vet. Het voedt de huid en maakt deze zacht en soepel en verbeterd de huidbarrière.

Voetencrème Xtra

Catharos Voetencrème Xtra

Voetencrème is gemaakt op basis van 8 verschillende natuurlijke extracten en zorgt voor een verfrissende, verzorgende voeten. het stimuleert de doorbloeding van de huid en de lavendel, tijm en eucalyptus hebben een ontsmettende werking. Deze crème is niet alleen verzorgend maar werkt ook uitstekend bij vermoeide en opgezette voeten. De rozemarijn in combinatie met de menthol zorgt voor een vochtregulerende en verkoelend effect. Geschikt voor diabeten.

15 ml en 150 ml

Eelt & Kloven Crème

Catharos Eelt en kloven crème

Eelt & kloven crème is en krachtige formule die eelt verwijderd en kloven tegengaat. De hoge dosering salicylzuur (5%) verweekt en verwijderd eelt en zorgt voor zachte voeten. De natuurlijke oliën als salie en tijm werken antiseptisch en vochtregulerend. Bij huidirritatie de behandeling stopzetten. Niet geschikt voor diabeten.

100 ml

Klovencreme 15% Ureum

Catharos Klovencrème 15% ureum

Klovencrème is verrijkt met 15% ureum en is zeer geschikt om te gebruiken bij droge huid en beginnende kloven.

110 ml en 250 ml

Klovencreme Forte 30% Ureum

Catharos Klovencrème Forte 30% Ureum

Klovencrème Forte is verrijkt met 30% ureum en is zeer geschikt om te gebruiken bij extreem droge en gebarsten huid en kloven. Ook te gebruiken bij overmatige eeltvorming.

110 ml en 250 ml